jueves, 22 de noviembre de 2012

Informaciones

DE SÍ SOY RENTABLE


Hola amics i amigues:

Us faig arribar un video sobre la vaga de fam,(avui ja 18 dies), que duen a terme 5 companys de Telefonica de Barcelona.

Aquesta vaga de fam es un darrer impuls a la lluita que portem a Telefònica-Movistar desde fa molts anys per denunciar la precarització del sector, els acomiadaments i les messures repressives contra la gent que ens oposem a aquestes polítiques de destrucció de llocs de treball digne i de repressió sindical.

L'acomiadament d'en Marcos i Mª Cruz per estar malalts va servir per atemorir la plantilla davant la negociació del darrer conveni i la signatura de l'ERO que destrueix 6500 llocs de feina, el 20% de la plantilla actual, en plena crisi i en una empresa amb 10.000.000.000 en beneficis.

Desprès de guanyar els dos judicis per nul i improcedent, la negativa de l'empresa a negociar la readmissió, gràcies a la nova Reforma Laboral, l'ERO de 6500 treballadors i treballadores i la terrible impossició d'exigències i total absència de drets laborals dels i les companyes subcontractades, ens han dut a plantejar messures més radicals i alhora pacífiques per tal de lluitar i cridar a la lluita per la dignitat a la societat en general. Aquesta es una crisi sistémica i ja n'hi ha prou.


Els treballadors i treballadores de Telefònica-Movistar que encara mantenim unes condicions laborals dignes, ens sentim sensibilitzats amb la situació económica i laboral que patim tots i totes les persones treballadores, families i amics i amigues i ens hem plantejat iniciar processos que qüestionin aquesta situació i posar en marxa lluites, com aquesta,  que puguin catalitzar l'indignació general i les forces i energies
 que ja es belluguen en diferents sectors i direccions.
Es per això que us volem fer arribar la nostra humil, però contundent proposta per que reflexionem, abans de que sigui més complicat, sobre quin futur volem i encoratjar-nos per prendre les regnes del nostre destí. Prou de queixar-se, actuem!

Us podeu informar aqui al blog (navegueu siusplau, hi han moltes dades) i seguir per Twitter   i  per Facebook. i la plataforma Sí, Soy Rentable  i veure les fotos que documenten els companys de Groundpress en diferents dies, al seu blog.

Es dies 10 i 20 de novembre vàrem ser Trending Topic a Twitter amb el suport de milers de persones que van donar suport així la vaga de fam.

Durant aquests dies hem rebut el suport de diferents moviments socials, dels barris, d'organitzacions sindicals de tot arreu. Ens han visitats tambè polítics com l'Herrera de Iniciativa, el Cayo Lara que ha quadrat als CCOO que no dona suport, l'Alvarez d'UGT, que ens ningunejen als comites de Telefònica, Esther Vivas, gent d'ERC i diputats com en Joan Josep Nuet, d'ICV-Izquierda Plural que va portar al Congres dels Diputats una sèrie de preguntes sobre el nostre cas i avui día 22 rebrem a l'Alexis Tsipras, lider de SYritza, que vindrá a veuren's en qüalitat de Vicepresident del partit de la Izquierda Europa.

I sobretot ens donen suport fent xerrades gent que lluita amb dignitat per fer-nos reflexionar (podeu veure-ho al blog, navegueu!) com  la Teresa Forcades, monja benedictina que denuncía els abusos de poder, de l'Arcadi Oliveres, economista que parla molt clar, el día de la vaga general, Gabriela Serra d'Entrepobles, Diego Cañamero del Sindicato Andaluz de Trabajadores,  l'Ada Colau de la plataforma contra els desnonaments... fins i tot en Lluis Llach anima al sindicalisme radical i alternatiu, necesari en aquests moments, en un escrit seu rebut abans d'ahir.

Ahir ens van donar un petit espai als Matins de TV3 on vàrem poder expossar les nostres reivindicacions però a la tarda, al Fórum vàrem fer un FlashMob amb més de 400 persones i gran afluencia de treballadors dels mitjans, però aquests despres no publiquen per pressions de Telefònica-Movistar. A l'acte d'ahir venien el president de Movistar, el de Telefònica Catalunya, Kim Faura, que s'ha negat a atendre sistemáticament als seus empleats i l'alcalde de Barcelona, el convergent Trias. L'acte es va anular.
El problema es que els mitjans ens censuren i menteixen i ens ningunejen, perque Telefònica-Movistar gasta anualment més de 130 milions d'€ en publicitat i els mitjans viuen de la publicitat.


Es per això que us demano que us informeu i si ho compartiu amb nosaltres ens doneu suport i feu difusió d'aquesta lluita que es la de tots i totes.



Estem instalats a la central telefònica de Paral.lel, al carrer Marqués de Campo Sagrado, 22, de Barcelona.
Aquesta nit, un dels companys, en Josep Bel, ha hagut de plegar. Degut a la perdua de volum per no alimentar-se se l'ha revelat una hèrnia inguinal. No es greu, però pel seu estat físic el grup mèdic que els assisteixen, ha aconsellat que deixi la vaga de fam i inicïi el procés de recuperació per tal de poder-se tractar més endavant.

Gràcies per la vostra atenció.

Salut i lluita!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Recordad que no se puede injuriar ni atentar contra el honor de nadie.